Ana içeriğe atla

Linkin Park Hakkında Büyük İhtimalle Bilmediğiniz 20 Şey




1-  Grup, Linkin Park’tan önce iki değişiklik yaşadı. Üç okul arkadaşı –Mike Shinoda, Rob Bourdon ve Brad Delson- Xero grubunu kurdu ve Joe Hahn, Dave “Phoenix” Farrell, Mark Wakefield’ı gruba dâhil etti. Şarkıların kaydı ve ortaya koyulması 1996 yılında Shinoda’nın derme çatma yatak odasında bulunan stüdyoda gerçekleşti. Bunun sonucunda Xero adını verdikleri dört parçalık bir demo kaset yayınladılar. Wakefield ve Farrell zorlu dönemlerde grubu bıraktı ve Xero, Hybrid Theory olarak yeniden adlandırılmadan önce Chester Bennington’ı gruba dâhil etti. Bu ismin ömrü de uzun sürmedi, ama tabii ki çığır açan albümlerinin ismi olarak kullanıldı.


2-  Grubun son isim değişikliği onların Santa Monica’da bulunan Lincoln Park’a saygı olarak Linkin Park ismini alacağını gösterdi. Grup ilk başta “Lincoln Park” adını istemişti ancak “Linkin” olarak değiştirdiler çünkü “lincolnpark.com” alan adını almaya bütçeleri yetmedi.


3- Grubun ilk zamanlarında, 1996 yılında, Chester Bennington bir Burger King restoranında çalışırken Brad Delson da The Roxy’de sorun çıkaran kimseleri oradan uzak tutmakla meşguldü.


4- Grubun ilk konseri aynı zamanda Motley Crüe, The Doors ve Guns’n Roses gibi bolca efsanevi grubun başlangıç noktası olan Los Angeles’taki The Whisky a Go Go’daydı.


5- Chester, kazaya meyilli bir adamdır. 2001 yılında Ozzfest için turnedeyken pusuya yatmış bir örümcek tarafından ısırıldı, valizini alarak kendini dışarı attı, Chuck E. Cheese’de basketbol oynarken elindeki bağı yırttı ve 2007’de stage-diving sırasında bileğini kırdı.


 6- Chester’ın Crank (üst) ve Crank: High Voltage (alt) filmlerinde küçük rolleri oldu.


7- Chester’ın 1991’de Bill & Ted’s Bogus Journey filminde oynadığı söylendi ancak bu Brad Delson tarafından uydurulmuştu.


8- Mike Shinoda Eylül 2012’de The Big Issue için makaleler yazmaya başladı ve yayının ABD seçim muhabiri oldu.


9- Linkin Park, YouTube’da izlenme sayısı bir milyarı aşmayı başaran ilk rock grubu oldu. Grup 2009 yılında Transformers: Revenge of the Fallen filminin ilk şarkısı olarak yer alan New Divide teklisi kendi başına 131 milyon izlenmeye ulaşarak grup için dönüm noktası oldu.


10- Chester ve eski eşinin düğünü olduğu zaman yüzüklere bütçesi yetecek kadar varlıklı değillerdi (Chetser o zaman Burger King’te çalışıyordu). Bu yüzden onun yerine yüzük parmaklarına birbirlerine eş yüzük dövmeleri yaptırdılar.

11. Chester, Porsche ile beraber kıyafet sektöründe bir markaya sahip.


12- Cypress Hill ile Family Values ve Project: Revolution ortak turneleri grubun 2001’de 324 konser vermesine sebep oldu. Sonuçlarını da aldılar. O yıl en çok müzik satışında bulunan grup oldular.


13- Eğer Announcement Service Public’i geriye doğru oynatırsanız Chester’ın “you should brush your teeth and you should wash your hands. (Dişlerini fırçalamalı ve ellerini yıkamalısın)” dediğini duyabilirsiniz. Hatta linke tıklayın ve bırakın YouTube bunu sizin için yapsın. 2.58’de video şarkıyı geri sarıyor ve o zaman duyuyorsunuz.


14- Hybrid Theory albümünün kapağını Mike tasarlamıştır.


15- Brad Delson, Wakefield ile Xero’yu kurmadan önce çaldığı müzik aleti trompetti. Oldukça acayiptir ki, ilk grubunun ismi The Pricks’ti.


16- Rob Bourdon bateri çalmaya bir Aerosmith konserini izledikten sonra başladı. Annesi Patty, Aerosmith’in bateristi Joey Kramer ile arkadaştı ve Kramer Rob’a bir vuruş pedalı verdi. Bu da onun ilgisini çekti.


17- Grup Warner Bros’la anlaşmadan önce tam 44 kez reddedildi. (İşin garip yanı ise, Warner Bros grubu bu olaydan önce 3 kez reddetmişti.)


18- Joe Hahn; Eva Mendes, John Cho(Harold and Kumar) ve Ron Underwood (City Slickers filminin yönetmeni) gibi mezunlarıyla övünen Herbert Hoover Lisesi’nden mezun oldu.


19- Chester, One Step Closer’ın en az sevdiği, Breaking the Habit’in ise en sevdiği Linkin Park şarkısı olduğundan bahsetmiştir.


20- Linkin Park, Facebook üzerinde 64 milyon üzeri hayranı olan–ve artışı devam eden- en büyük gruptur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi

Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı. Kaynak : https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html Çeviri : Kaan YEDİDAL Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı. Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar. Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor: "Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)