Ana içeriğe atla

Linkin Park Hakkında Bilmedikleriniz ve Aradığınız Her Şey!


Mike'ın Los Angeles'daki evinin stüdyosunda kullandıkları NEUMANN U47 marka mikrofonun fiyatı 10.000 euro ve aynı zamanda dünyanın en iyi 5 mikrofonu arasında.


Linkin Park'ın başarısı; Rap ve Rock dallarında ödül alan tek grup olması.



Chester Bennington'ın en sevdiği dövmeleri kollarındaki alevlerdir. 2 anlamı vardır. Birincisi yaptırdığı balık ve okyanus figürlerinden sonra bu dövmeleri yaptırmak istemiştir. Çünkü ateş ve suyun 2 farklı kişiliği temsil ettiğini düşünmektedir. İkincisi ise seyirciye duyduğu tutkusu ve ateşi anlattığına inandığı için yaptırmak istemiştir.


Kolundaki balık ve okyanus figürlerinden oluşan dövmeler, Chester Bennington'ının ilk dövmeleridir. Balık burcu olduğu için bunları yaptırmak istemiştir. Sağ ve sol omuzlarından dirseklere doğru inmektedir.





Chester:
  • "Hayata ilklere inanmam çünkü iki kere âşık oldum."
  • ''Bir şarkıya başlarken şarkı sözlerinde tahmin edilen bakış açılarının dışındaki bir açıdan olaylara yaklaşmak her zaman ilk hedeflerim arasındadır."
  • "Bizim için burada hâlâ hip-hop'tan bazı unsurlar var ve her zaman olacak. Ama biz gerçekten nu-metal'e benzeyen sesleri uzaklaştırdık. Şarkıları yaratmamızda bunun bize az çok yardımı olacağını biliyorum. Tahminen sesler bu tarzda olacak ama bu tarzlardan nefret ederim. Herkes için konuşmayacağım ama bu kategorideki hemen hemen herkesin büyük bir hayrani olmadığımı kişisel fikrim olarak söyleyebilirim. Birkaç grubun buraya ait olduğuna gerçekten inanmıyorum."

Mike Shinoda:
  • "Bazen bir şarkı yapmak için bilgisayarda başımın etini yediğim günler oluyor."
  • "Albüm isminin "Yaşayan Şeyler" olması da bu yüzden, bu albüm daha çok insanlar ve insan ilişkileri üzerine. Son birkaç albümde küresel ve sosyal konulara girmiştik, bu ise çok daha kişisel."

Neslihan Demir (Ses uzmanı):
  • "Linkin Park'ın efsanevi vokalisti Chester. 3 oktavlık ses aralığına sahip bir tenor. Karanlık ve kuvvetli bir sesi var. Sesini esnek kullanabiliyor, hem çığlıkları hem de yumuşak sesi çok dengeli. Sesine son derece hâkim. Çok yönlü bir şarkıcı, dünyada bu açıdan sayılı seslerden biri."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi

Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı. Kaynak : https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html Çeviri : Kaan YEDİDAL Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı. Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar. Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor: "Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)