Ana içeriğe atla

Almanya Bild TV Mike Shinoda Röportajı

"Agresif, gürültülü ve rock… Linkin Park, 6. Stüdyo albümü 'The Hunting Party' ile daha önce hiç olmadıkları kadar sert. Grubun liderleri Chester Bennington ve mutlu yetenek Mike Shinoda, son birkaç albümdeki elektro-rock tarzlarına veda etti. Bunu Mike’ın albümdeki favori şarkısından anlayabiliyoruz."

Mike: "Şu anki favori şarkılarımdan biri 'A Line in the Sand', ki bu her gün değişebiliyor. Bu şarkıdaki en sevdiğim şey, Linkin Park’ın tüm farklı renklerdeki tarzlarını içinde barındırması. Punk, metal, indie, rock ve hip hop elementlerini yani aslında her şeyi içinde barındırıyor. Bu şarkının albümdeki en son şarkı olmasının nedeni, albümü büyük bir parti ile bitirme isteyim. Sakin bir şarkı ile bitmesini istemedik, aksine bizim için çalması en zor, çılgın ve gürültülü bir şarkı olan 'A Line in the Sand' ile bitmesi gerekiyordu."

“Dünya çapında 60 milyon satılmış albüm ile dünyanın en iyi rock grupları arasında yer alıyorsunuz. Buna rağmen birçok insan Linkin Park’ın rock yerine pop yaptığını iddia ediyor. Hangisi doğru?”

Mike: "İnsanlar pop ile alakalı durumda çok salak olabiliyor. Hatta artık gülünç olmaya başladı.Biri seni pop grubu olarak tanımlıyor, fakat pop 'popüler' kelimesinden gelir be bunun bizimle pek alakası yok. Ben bununla ilgili şunu söylemek istiyorum. Albüm anlaşması olmayan bağımsız indie gruplar var ve yatak odasında şarkı yaparlar, sonra o şarkıları yayınladıklarında insanlar buna deli olurlar. Bir indie grup popüler olur. Linkin park ise tonlarca deneyim ve çeşitli elementin bir araya gelmesiyle kuruldu. Ve evet tüm bu çeşitleri düşündüğümde içinde pop da barındırmıyor değil. Ama içinde popüler olmayan pop var, içinde popüler olmayan rock var, içinde bazıları popüler bazıları popüler olmayan elektro elementleri de var. Tüm bu niteliklerin bir araya gelmesi ile Linkin Park oluşuyor. Tabii ki bu durum Microsoft ile birlikte çalışmamızın bir sonucu da olabilir. Bu harika bence. Fakat sonuç olarak 6 dakikalık heavy metal bir şarkı olan 'Guilty All the Same' ortaya çıkıyor. Bazı insanların bunu anlaması bu kadar zor mu? Evet, ve ben bunu seviyorum."

"Müzikten farklı bir konuya geçmek gerekirse, alman yemeklerini sevdiğin doğru mu?"

Mike: "Almanya’ya geldiğimde spargel (Almanya’da kuşkonmaz ve sos ile hazırlanan meşhur bir yemek) yemeğe bayılıyorum. Hep kuşkonmaz ya da diğer tipik alman yemeklerini sipariş ediyorum. Fakat uzun süre Los Angeles’dan uzak kaldığımda, acı Meksikan yemeğine özlem duyuyorum. LA’da Meksikan restoranları çok fazla var. Avrupa’nın birçok yerinde Meksika restoranlarının olmadığını veya yeterince iyi olmadığını fark ettim. Tabi Berlin dışında burada nedense çok iyi Meksikan restoranları var ve buraya geldiğimde kendi memleketimdeki tadı alabilmeyi çok seviyorum."

"Almanya’da şu an Dünya Kupası heyecanı yaşanıyor. Linkin Park futbola meraklı mıdır?"

Mike: "Grubumuzda futbola meraklı basgitarcımız Dave var. Dave Amerikan milli takımını destekliyor. Sizin kültürünüzde futbol çok popüler ve küçük şehirler de dünya çapında başarılı olabiliyor. Her futbol kulübünün en iyi takım olma şansı var ve keşke bu Amerika’da da böyle olsaydı. Düşünsenize bir futbol takımı Yankees veya Miami Heat’e meydan okuduğu maçları izlemek çok zevkli olurdu."

Çeviri: Linkin Park Türkiye / Hatice ŞEN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi

Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı. Kaynak : https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html Çeviri : Kaan YEDİDAL Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı. Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar. Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor: "Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)