Ana içeriğe atla

Yeni Albümde Bizi Neler Bekliyor?


Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu yazı tamamen kişisel görüşe dayalıdır (Tabii ki gerçek bilgilerden yola çıkılarak).

Geçtiğimiz haftalarda Mike Shinoda'nınkatıldığı radyo programında tam olarak tarih belirtmese de yeni Linkin Park albümünün 2016'da çıkacağını belirtti. Maalesef elimizde bundan başka bilgi yok fakat yapılan röportajlardan yola çıkarak yeni albüm hakkında ufak bir öngörü yazısı hazırlamak istedim. Çayınızı ve püskevitinizi hazırladıysanız sizi şöyle alayım. :)

Bildiğimiz gibi grup 2000'li yılların en çok dinlenen grupları arasında. Linkin Park'ın Nu-Metal albümü olan 'Hybrid Theory' 30 milyonu aşarak 21. Yüzyılın en çok satan albümü olmuştur. 'Meteora' albümü de bildiğimiz gibi Nu-Metal içeriğe sahiptir. (Yahu ne diyor bu adam bunları zaten biliyoruz diyip lütfen okumayı bırakmayın). Nurdan sonrası grup için farklı bir boyuttur. Chester reisin dediğini bir hatırlayalım;

-Rock albümü yapan gruplar bizden esinlendiklerini ve bizi beğendiklerini söylüyorlar. Bazı şarkılar var ki bizi bu müzikten soğutuyorlar. Oturduk ve dedik ki "risk almalıyız. Farklı şeyler ortaya koymalıyız."

Minutes to Midnight (Alternatif Rock);
Linkin Park 3. albümünü yapmaya 2003′de başladı. Ama 2004 yılındaki Meteora turundan dolayı ertelenmek zorunda kalındı. Sonra da Mike, Fort Minor’ı , Chester’da Dead By Sunrise‘ı kurunca albüm uzuuuun bir süre ertlendi. 2006′da Linkin Park yeni albümü için çalışmalara başladı. Albümün yapıldığı sürede, birçok yanlış çıkış tarihi basında yer aldı, ama hiç biri Linkin Park tarafından onaylanmadı. Mike Shinoda, 6 Mart 2007 günü öğlene doğru Myspace’e girdi ve albümün tarihini ve adını yazdı. Ama bu yazı hemen silindi. Ama o anda Myspace’de bu yazıyı gören LP fanları bunu herkese duyurdu ve tüm LP sitesinde bu haberler yer aldı. 6 Mart akşamı Linkin Park resmi sitesinden albümünün adının, ne zaman çıkacağının ve ilk singlelarının ne olacağı duyurdu. Albüm Amerika'da yayınlanışının ilk haftasında toplam 625.000 tane sattı. Albüm ilk 4 haftasında tüm dünyaya 3.3 milyon kopya gönderildi. Albümün bu ticari başarasına rağmen, birçok eleştirmen ve fanları tarafından eleştirildi. Rolling Stone dergisi albümü 2007 yılının en iyi 25. albümü seçerken, Billboard ‘un 10 yılın en iyi albümleri listesinde 154. sırada yer aldı.

A Thousand Suns (Elektro Rock);
Kelimenin tam anlamıyla en çok 'eleştirilen' albüm olma özelliğine sahip. Gerek elektro tarzı , gerek müziğin insanları etkilememesi , gerekse Chester'ın eski screamleri... Linkin Park'ın bittiği albüm dediler. E abicim bu albüm madem bu kadar kötü neden ilk haftasında 253.000 kopya satıp dünyada 1 numara oluyor. Allah allaaaah bu işte bir gariplik var. Eleştirmenler ne kadar laf etsede Mike , bu albümün MTM'den daha çok ses getireceğini söylemiştir (Haksız da sayılmaz).

Living Things (Elektronik Pop, Elektronik Rock);
Yahu ne oldu bu adamlara ? Elektronik Pop'da nedir? Yahu arkadaşlar bunları bi geçin. Yine 'eleştirmenler'in gazabına uğrayan bir albüm. Soldier'lar tarafından güzel olsada dünya genelinde düşüşe uğradı bu albüm. Eleştirenlere bi soruyorum allasen 'Lost In The Echo , Victimized , In My Remains' gibi güzelim şarkıların nesi var?

The Hunting Party (Hard Rock, Alternatif Metal);
Nerede o eski Linkin Park? Nerede o güzelim sert müzikler? Nerede o screamler? Diyen vatandaşlar.. bi' sakin olun bakayım. Siz istersiniz de bizim çocuklar yapmaz mı? Sanırım bu albüm herkesin ağzını koli bandıyla kapattı. Gerek Instrumental, gerek sözler, gerekse screamler. Grubun yaptığı en sert albümlerden birisidir. Riffler olsun, sololar olsun. Daha yazılacak çok şey var fakat konumuz bu değil.

Şimdi gelelim esas soruya. Yeni albümde bizi neler bekliyor?

Şimdi biliyoruz ki bizim çocuklar farklı tarzları denemeyi seviyor. Bu yüzden de milyonlarca hayrana sahip. Kimimiz Hard Rock severken kimimiz Elektro Pop'u daha hoş buluyor. Peki Grup üyeleri hangi tarzı istiyor, seviyor?

Röportajları ele alalım;

Tuvalete bile gitarıyla giden Brad: "Solo atmadığım için hep eleştirildim. Ben solo dinlemeyi seviyorum çalmayı değil"

Son albümde bizi kırmayıp solo atan Brad Amca'ya teşekkürler! Ama bu sözlerinden anlaşılacağı gibi yeni albümde solo görme olasılığımız az. Fakat hiç yok diyemeyiz.

Ramazan Davulcusu Rob: "Bu zamana kadar en zorlandığım albüm The Hunting Party. Öyle ki, antrenör eşliğinde çalmak zorunda kaldım."

Buradan da anlıyoruz ki, Rob dede artık zorlanıyor ve sert parçalar çalamıyor. Bunu da nerden çıkarttın diyenler olursa "The Hunting Party turnesinde 'Guilty All The Same' şarkısını setlistten çıkarmalarının sebebi Rob'un zorlanması"

Ve en önemli konuşmalar;

Cazgır Chester: "En sevdiğim albüm sanırım 'A Thousand Suns' (grup burada Alternative Rock'ı bırakıp Elektro Pop tarzına yönelmişti) ve en sevdiğim video klipler arasında 'Waiting For The End' (ATS) var." Başka bir röportajda ise: "Yeni albüm yapacak olursak insanları eğlendirmek istiyoruz."

A Thousand Suns albümünün The Hunting Party'den daha eğlenceli olduğu kesin. Yani Chester , Elektronik müziğe daha yatkın. Zaten son konserlerinde (kabullenmek istemesekte) screamleri çok iyi değil.

Takım Kaptanı Mike: "Farklı müzikler yaratmak istiyoruz. Tek bir çizgiye bağlı kalmak istemiyoruz." Ayrıca The Hunting Party albümü sonrası röportajından "Yeni albüm yapacağımızı düşünüyorum ve eğer böyle bir şey olursa yeniden THP gibi bir albüm yapmak isterim."

Takım kaptanı Mike diye onun dediği olacak değil ya. :)

Veeee sonuç;

Gördüğümüz gibi grup farklı tarzları denemeyi seviyor. Herkesin kendine göre bir tarzı olsa da grup 1996 dan beri ayakta sapa sağlam durmayı ve insanları etkilemeyi başarmış. Yeni albümde bizi neler bekler bilemiyoruz çünkü grup bizi sürekli şaşırtmaya devam ediyor.

Yazıyı okuyup sayfamızı takip ettiğiniz için teşekkürler! Siz bizi takip etmeye devam ettikçe birlikte daha iyi işler yapacağız!

Saygı ve sevgilerimle. Kaan Yedidal - Linkin Park Türkiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi

Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı. Kaynak : https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html Çeviri : Kaan YEDİDAL Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı. Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar. Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor: "Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)