Ana içeriğe atla

Phoenix’le Yeni Albüm ve Diğer Konular Üzerine...


Phoenix yakın zamanda yeni Linkin Park albümü ve işbirlikleri, Popstar filminin soundtrack’i Things In My Jeep gibi konular hakkında Front Row Live’dan Robert Herrera’ya konuştu. İşte konuşulanlar:

ÇEVİRİ: İpek Alâra AKBULUT - Linkin Park Türkiye







Robert: Mike attığınız güncel videolardan birinde iş birliği yaptığınız kişilerden bahsediyordu. Stüdyoda kiminle çalıştığınız hakkında söyleyebileceğin bir şey var mı? Phoenix: Müzik dünyasının farklı alanlarından kişilerle çalışmaya açığız, ama şarkı yazma süreci boyunca kapılarımızı hiç açmamıştık. Bu aşamada geçmiş çalışmalardan ya da şu an neler yaptığımızı ve nasıl çalıştığımızı görmeye istekli olanları davet ettik ve onlarla stüdyoda takıldık –ister stüdyoda takılıp yemek yemek ister beraber müzik yapmak ya da beraber şarkı yazmak olsun. Her türlü farklı şey meydana geldi. Yazma sürecimiz için gerçekten canlandırıcı ve çok eğlenceli oldu.

R: Warped Tour Anniversary esnasında gerçekten yakın ilişkide olduğunuz grup Issues’du. Her zaman Linkin Park ve Issues ile bir şey olup olmayacağını merak ettim.

P: Bu aşamada henüz değil. Ama bu harika olur –Eğer bir araya gelirsek bundan mutluluk duyarım. Dünyada mükemmel, genç olan ve yükselen ve aynı zamanda köklü birçok grup var. O gün harikaydı. Biz sahneye çıkarken önceden yaptığımız şey yeni seyircinin önünde performans sergilemek gibi Ozzfest’te çalmaktı, ama Warped Tour’da böyle bir şey olmadı.

R: Şu an aileler de işin içine girdiğine göre –stüdyo süreci- ne kadar zor?

P: Bunun daha fazla zorlaştırdığını düşünmüyorum. Bazen evden uzak olmak zor oluyor ama çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz, bu bize yardım ediyor ve aile programlarımızla turne programlarımızı nasıl bir arada götüreceğimizi anlıyoruz. Bu bağlamda sadece bir geçiş dönemi. Buna ek olarak, aile gerçekten önemli ve gruba kendimi daha dolu ve iyi getirmem sağlıyor.

R: Ne kadar yakın bir zamanda yeni bir single bekleyebiliriz?

P: Bu aralar asla bir tarih vermeyecek kadar deneyimliyim. Gerçekten iyi ve umuyorum ki 2016’nın sonunda, eğer olmazsa 2017’nin başında. Gerçekten çok iyi gidiyor ve bunu için heyecanlıyız. Şarkı yazma ve yapım aşamasında iyi bir noktadayız.

R: Sizler yakın zamanda Lonely Island ile eğlendirici bir şey yaptınız. Bu nasıl ortaya çıktı ve onlarla yaşadığınız deneyimler neler?

P: Çoğunlukla Mike ve Chester yer aldı. Sanırım Andy veya bazı arkadaşları bize ulaştı ve Lonely Island’ın yaptıklarının büyük hayranı olan bizimkiler onların isteklerini duyar duymaz hızla işe giriştiler. Sadece üzerinde çalışılan eğlenceli bir proje.

Aşağıdaki videodan röportajın orjinalini izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi

Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı. Kaynak : https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html Çeviri : Kaan YEDİDAL Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı. Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar. Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor: "Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)