Ana içeriğe atla

GÜLE GÜLE BÜYÜK EFSANE #CHESTERBENNINGTON


Grubumuzun efsane solisti Chester Perşembe sabahı saat 09:00 sularında evinde ölü bulundu. Bennington kendini asarak intihar etti. Haberi hepimiz duyduğumuz da çok sarsıldık ve mahvolduk. Chester'ın öleceğini asla düşünememiştik. Yaşanan olayları kabullenmekte zorlanıyor ve inanmak istemiyoruz. Tarif edilecek bir acı değil. Hepimiz çok ama çok üzgünüz. Ve biz Linkin Park Türkiye yöneticileri olarak sizlerden duygu ve düşüncelerinizi sorduk ve güzel mesajlar aldık. Okurken gözlerimiz doldu adeta. Chester'ın huzur içinde uyumasını diliyoruz. Son olarak da, "but in the end, it doesn't even matter."



Hatice ŞEN (Linkin Park Türkiye Yöneticisi): Söze nereden başlayacağımı bilsem gerisini getirir sayfalarca yazabilirdim senin için. Sen anlatılmazsın ki, yaşanırsın sadece. Gençliğim var sende, acılarım, mutluluklarım. Kendimi kaybetmişken bulduğumsun sen ve melek sesin. Melek sesli derdim hep sana, melek oldun gittin simdi.

Beni hayata bağlayan o sesi nasıl unutabilirim simdi? Nasıl alışabilirim sensiz bir Linkin Park'a? Alışamam ki istemem de zaten. Seninle birlikte öldü sanki o büyü, öldü seninle birlikte tüm gençliğim hayallerim. En büyük hayalimdi sizi sahnede izlemek, asla gerçekleşmeyecek simdi. Hayallerim de öldü gitti seninle birlikte. Sizi tanımayan bilmeyen için bu sevda anlatılmaz ki. Anlatamam anlamazlar zaten neler hissettiğimi. Ailem yada yakin bir arkadaşım ölmüş gibi hissediyorum. Hiç tanışmadığım ama beni öylesine saran insanlarsınız. Öylesine içime islemişsiniz ki, içimden tanıdık biri kopmuş gitmiş gibi. Chester Bennington, Chaz'imiz yok artık. Ama sevgisi, yüreğime kattıkları asla bitmeyecek. Asla vazgeçmeyeceğim o muhteşem şarkıları dinlemekten, nasıl vazgeçebilirim ki zaten? Yok ki baska bir grup ve sarkıcı bana bu denli duyguları hissettiren. Teşekkür ederim.. Teşekkür ederim..  Kendimi çok şanslı addediyorum sizin gibi insanları tanıdığım için. "in the end" ile karşılaştığım gün yüreğimde hissettiğim o sıcaklığı asla unutmayacağım. Şanslıyım, çünkü sizi sevmek bir ayrıcalıktı her zaman. Simdi belki hiçbir sey eskisi gibi olmayacak, ama ben sizi yüreğimde hep taşıyacağım. Zaten birini sevmek için illa onu tanımak ve görmek gerekmez ki! Hoscakal melek seslim.. Hoscakal gençliğim..

Buket KALKAN (Linkin Park Türkiye Yöneticisi): Dün büyük bir sevinçle Talking to Myself'i paylaştıktan 2-3 dakika sonra birden insanlar "Chester öldü" şeklinde tweet atmaya başladılar ve cidden ilk başta inanmak istemedim. Hemen ekran görüntüsünü alıp LPTR grubumuza gönderdiğim de hepimiz şok olduk. Elimde telefon her yere bakıyorum ortaklık çalkalanmış adeta. Grup üyelerinden açıklama bekledik ama yapmamışlardı. Ciddi kaynaklar olayı doğruladığında sinirden ağladım. Hatta çok ağladım. Yaklaşık 6 yıldır Linkin Park Soldier'ım, ergenliğim benim bu grupla geçti. Şarkılarıyla sabahladığım, Chester'ın o muazzam sesiyle uyuduğum zamanlarımı dün gibi hatırlıyorum. Ve şimdi bakıyorum Chester ölmüş. Bildiğiniz ÖLMÜŞ! 18 yaşımdan sonra Linkin Park Türkiye'ye gelirsem hiç düşünmeden gideceğim ve üstüne Chester ile röportaj yapacağım demiştim ama ne konser kaldı, ne Chester ile yapacak röportajım. Birisi çıkıp dese ki ŞAKA ama değil maalesef. Chester'ı asla ama asla hiçbir zaman unutmayacağım. Huzur içinde uyu. Umarım Chris Cornell'la beraber şarkı söylüyorsunuzdur. 

İpek Alâra AKBULUT (Linkin Park Türkiye Yöneticisi): Tarif edilecek bir acı değil. Hepimiz çok üzgünüz ve hâlâ inanamıyoruz Chester'ın hayatta olmadığına. Ansızın ayrıldın aramızdan. Daha dün Türkiye konserinin 8. yılı, acaba bir daha ne zaman gelecekler diye düşünürken bugün bu haberi aldım. Kelimeler kifayetsiz. Çıkıp tweet atsa inanacağım yalan olduğuna, ama yok. Daha 41 yaşındaydı. Size, bana 20 yıl içindeki jenerasyona bir ilham kaynağı oldu yazdığı şarkılarla. Hangimiz unutacağız onun "In the end, it doesn't even matter" diyişini? Hangimiz unutacağız bu güzel insanın "When life leaves us blind, love keeps us kind" sözünü? Chester Charles Bennington her zaman kalbimizde, davranışlarımızda yaşayacak. Umarım gittiğin yerde huzurlusundur. Özleneceksin Chester. 💜"Who cares if one more light goes out? Well, I do."

Kaan YEDİDAL (Linkin Park Türkiye Yöneticisi): Chester... Ben dahil koca bir neslin kahramanı. Hangimiz onun o mükemmel sesiyle büyümedik ki? Hangimiz üzgünken The Messenger, hangimiz mutluyken Bleed it Out, hangimiz sinirliyken A Place For My Head dinlemedik? Hangimiz konsere gidip yüzlerce metre uzaktan da olsa onu görmek, şarkılarına eşlik etmek istemedik? Öyle biriydi ki Chester, bütün dünyanın saygısını kazanmış sayılı kişilerdendi. 19 yıldır insanların hayatına dokunan bu güzel insan, eminim ki daha onlarca yıl o eşsiz sesiyle insanların yanında olacak. Şimdi One More Light albümüne bakıyorum da... bazı şeyler çok belli. Chester resmen bize mesaj veriyormuş, belki birileri anlar diye. Nereden mi anlıyorum? "Neden her şey bu kadar ağır, kaldırabileceğimden fazla" , "Şimdi kimse beni kurtaramaz, sadece ben kendimi kurtarabilirim" , "Kavga edecek kimse olmayınca kendime bağırırım, kazanmıyorum kaybetmiyorum" , "Hoşça kal de ve yola çık, çantanı topla ve kaybol, gidecek bir yerin olsa iyi olur çünkü bir daha buralara geri dönemezsin"... evet bütün bunlar şimdi daha mantıklı. Keşke görebilseydik de o harika insan aramızda olsaydı. Yazılacak daha o kadar çok şey var ki.. Chester'ın bu dünyadaki ve insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz ama şöyle bir şey var, o şu an olmak istediği yerde ve mutlu. Evet arkasında kalan ailesi, arkadaşları ve bizler değiliz fakat o mutlu. Belki de bizi görüyor ve ne kadar sevildiğini görünce daha da mutlu oluyordur. Eğer bunları görüyorsan Chaz, seni seviyoruz dostum, her zaman sevdik.


  • SİZDEN GELENLER:


Aziz TUNCER: Chester Bennington , bana tek başına rock müziği sevdiren güzel insandı huzur içinde yatsın öldüğünü hala kabullenemedim sabah kalktığımda bile rüya mıydı diye haberlere baktım ama değildi.

Zeynep Yaprak AKÇELİK: Tek kelime ile çok üzüldüm, çok.

İrem ŞAHVELİOĞLU: Chester hakkındaki düşüncelerimi kısa bir şekilde anlatmam imkansız aslında ama bir kaç cümle ile özetleyebilirim. Haberi aldığımda gerçekten kötü bir şaka diye düşündüm. Ama maalesef gerçekti. Dünyam başıma yıkıldı. Büyük bir yıldızdı o. Yıldızdı demek yanlış olur aslında. O gerçekten büyük bir yıldız. Her zaman fanlarının kalbinde yer alacak bir yıldız. 13 yaşında dinlemeye başladım. O zamandan bu zamana 9 yıl geçti. Gözümü her kapattığım da gözümün önüne gelen, uyumadan önce onunla ilgili hayaller kurduğum adamın ölüm haberi gerçekten içimi parçaladı. Linkin Park sevgimden asla ödün vermedim ve bundan sonra da asla vermeyeceğim. Huzur içinde yat Chester Bennington.

Fatih ŞANSLI: One step Closer'dan beri dinlediğim o muhteşem adamın bugün pes ettiğini görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Bizi böyle bırakmamalıydın Chester. Ruh halim çöktüğünde beni ayağa sen kaldırırdın. Dün gece saatlerce Numb dinledim. Huzur içinde yat Chester. En azından bize anı niteliğinde kendinden parçalarını bıraktığın için teşekkür ederim.

Ferit DOĞAN: Sevgili Chester, Umarım gittiğin yerde mutluluğunu bulmuşsundur ve seni ne kadar çok sevdiğimizi, özleyeceğimizi ve bıraktığın boşluğun hiç dolmayacağını görüyorsundur. Fakat bu boşluğun bizi içine çekmesine izin vermeyecek ve şarkılarınla ayakta kalmaya, seni yaşatmaya devam edeceğiz. 10 yıl oldu Linkin Park dinlemeye başlayalı ve daha nice 10 yıllar olacak, bizim için sen hep var olmaya devam edeceğin 10 yıllar. Seni seviyorum, sen benim ilk kahramanımsın. Huzur içinde uyu, senin ışığın beni ve milyonlarca sevenini aydınlatmaya devam edecek.

Yasemin CANSIZ: Chester'ın ölümü hepimizi yıktı tek hayalimiz onu canlı performansını izlemekti onu çok seviyoruz.

Hakan KARTAL: Linkin Park'ı 2-3 yıldır dinliyorum ve Linkin Park'ı dinlemeden önce rock, metal dinlemezdim. Beni rock ve metalle tanıştıran gruptur Linkin Park. Grubun en sevdiğim özellikleri rap ve rock'u karıştırıp güzel bir iş ortaya koymaları ve Chester'ın vokalleriydi. Bir adamın bağırışını, çığlıklarını seveceğim hiç aklıma gelmezdi doğrusu. Sesi zaten mükemmeldi. Canlı duyabilmek hayallerim arasındaydı ama olamayacak artık. Chester'ın ölümünü öğrenince çok şaşırdım her hayran gibi üzüldüm. Linkin Park dinlerken beni üzen şarkılarının anlamlarıydı. Artık dinlerken üzülmeye bir sebebim daha var. Huzur içinde yat güzel sesli adam.

Furkan DEMİR: Onu asla ve asla unutmayacağız artık onu dinlerken kalbimiz buruk olacak bize bu zamana kadar yaşattığın bu duygu için teşekkürler. Seni özleyeceğiz Huzur İçinde Uyu CHESTER BENNİNGTON

Latif ATEŞ: Linkin Park ile tanışalı 10 yıl oldu ne çabuk geçmiş zaman. Oysaki ben bu grupla büyüdüm bu grupla güldüm bu grupla ağladım bu grupla sbs' ye ygs' ye hazırlandım ders çalışırken beni gaza getiriyordu. Chester'ın büyük sorunları olan biri olduğunu biliyorum fakat geride kalabalık bir aile bırakması bana hiç hoş gelmiyor gerçekten büyük hayal kırıklığı . Sınavlarım olmasa bu yıl yurt dışında konsere gidecektim ama nasip olmadı Türkiye'ye tekrar gelsinler çok istedim resmen ben 10 yıl yaşlandım şuan huzur içinde yat Bennington.

Mustafa TURAN: İlk Linkin Park şarkım New Divide ben üzgünken onu dinlerdim Numb ile hayatın gerçeklerini öğrendim bu senin sayende idi. Chester Bennington sanki aynı duyguları hissediyormuş gibi yazdın sözlerini yokluğun hep hissedilecek ama şarkıların hep dinlenecek her dinlediğimizde belki ağlayacağım ama her şey için teşekkür ederim tüm şarkılar için. Nur içinde yat.

Sinan AKKUŞ: Yıl 2009'du onu ilk tanıdığımda. İlk kez bir kıza aşık olmuştum ve eve gidip hemen What Ive Done şarkısını dinler gaza gelirdim. O yaz İstanbul'a geleceklerini duydum İzmir'deydim kalktık gittik abimle canlı izledik sanırım en mutlu günümdü. Yıllar geçti rock müziğe daha sonra metal müziğe onun sayesinde attım. Yıl 2017 onunla beraber çocukluğum da öldü. Bana bıraktığın bu güzide şarkılar için teşekkür ederim üstad elveda.

Uğurgül ÜNEY: Bugün, benim için çok büyük önem taşıyan bir adam aramızdan ayrıldı. İntihar etti. Kendini asmak suretiyle."Bir kere bile yüzünü görmediğin adam senin için ne kadar önemli olabilir?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Yanılıyorsunuz. Çok gördüm, yüzlerce defa hem de. Hiçbiriniz yokken yanımda, bu adam vardı. İlk önce 2004 senesinde gördüm onu. İnternet kavramını belki de ilk kullanmaya başladığım zamanlardı. YouTube ile ilk defa tanışmıştım. İlkokulda, sevdiğimiz bir sanatçı hakkında ödev yapmamız gerekiyordu. Grup arkadaşlarım, beni "Linkin Park" adlı bu grupla tanıştırdılar. Bir çok insan gibi ben de "In The End" ile başladım bu yolculuğa. Ancak Linkin Park'a ve Chester Bennington'a olan sevgim asla bitmedi. Lise yıllarımda, grubun t-shirt'lerden takvimlere varana dek bir sürü ürününü edindim. Bu sevgimi, etrafımdakilerle paylaştım. Annem bana çok destek oldu. O da LP'yi çok seviyordu. Chester'a olan sevgimi anlayabiliyordu bunu biliyordum. Arkadaşlarımla beraber Chester'ın doğum günlerini kutladık, yeni doğmuş çocukları için sevindik, LP yeni bir albüm çıkardığında beraber bekler, beraber dinlerdik. Bu adam, kendi ülkemizde dahi şanlı Türk bayrağını taşıma cesareti gösteremeyen insanların varlığına rağmen 2009'da Türkiye'ye gelmiş ve aşağıda görmüş olduğunuz pozu vermiştir. (Bu noktada "vay efendim reklam bunlar vs." şeklinde yorum yapacak olanların zerre umurumda olmadığını sanırım yazının gidişatından anlamışsınızdır.) Aynı konserde "Merhaba" deyişiyle hepimizin sevgisini bir kere daha kazanmıştır. Yukarıda da belirttiğim gibi, hiç kimse yanımda yokken bu adam sesiyle benim yanımda olmuştur. Mutsuz anımda beni ağlatmış, mutlu anımda güldürmüştür. Belki de etrafımdaki bir çok kişiden çok bu adamı görmüşümdür. Seni asla ama asla unutmayacağız alev dövmeli adam. Seninle tanışma hayalim bu dünyada hiçbir zaman gerçekleşemeyecek belki ama biliyorum ki şu an yıldızların arasından bizi görüyor ve seni ne kadar sevdiğimizi artık biliyorsun. Işıklar içinde uyu.

Ahmet TEMEL: Yıllar önce denk gelerek dinlediğim "Numb" ile başladım rock müziğe. Şu an 9 senedir davul çalıyorum. Hayatımda bir çok şeyi değiştirdi. O şarkıyı söylemeseydi, müzik yapmazdım. Çok zor alışması. Rock in Peace Chester.

Zeynep KÖSE: Grubu keşfettiğimde 10 yaşındaydım küçüktüm anime videolar hep hoşuma giderdi. İzlerken ve dinlerken keyif alıyordum her çıkardıkları albümde ve şarkıda daha da bağlanmışım. Şarkılarda kendimi buluyordum bana bir şeyler katıyorlardı. Chester ı birebir tanımamıza gerek yoktu zaten onun enerjisi samimiyeti sesinden bize ulaşıyordu zaten. Konser videolarını izlerken onu yakından tanıyabiliyordum. Haberi gördüğümden beri bir yumru var boğazımda. Bu kadar değer verdiğimin farkında değildim. Boşlukta gibi hissediyorum hepimiz kahramanımızı kaybettik.

Verda YİĞİT: Sevgili Chaz, yokluğuna hala alışamadım. Yeni şarkılarda sesini duymamak çok acı olacak. Daha gidilecek konserlerin, söylenecek şarkıların vardı. Seninle beraber çocukluğum ve ergenliğim de astı kendini. Haberi öğrendiğimden beri çıkmıyor olayın hüznü içimden. Hani seni sevdiğimi biliyordum da, bu kadar sevdiğimi ancak sen gittikten sonra anlayabildim. Ölmeden önce sen sadece bir alışkanlıktın bende. Çocukluktan ve ergenlikten kalma bir alışkanlık. Ama senin gittiğini öğrendikten sonra sadece bir alışkanlık değil aynı zamanda gençliğimin önemli bir bölümü olduğunu fark ettim. Chester; çocukluğum ve ergenliğimin sığınacak limanı, seni hep seveceğim.

Gülcan TÜTEN: Chester'ın öldüğü haberi dolaştığında "Yok artık!" demiştim, biraz daha bekleyince de grup üyelerinin bunu doğruladığını görmüştüm. Şoka girdim. Benim hayatımdan bir parça gitmiş de haberim yok. Bu, yaşadığım ilk şey değildi elbette ama bu sefer cidden duygu durumumu değiştirdi. Eskiden ölüm haberleri beni fazla etkilemezdi, ta ki tanıdığım ve zamanında sevdiğim bir insana ölüm saati denk gelene kadar. Mekânı cennet, biz sevenleri ve bütün Linkin Park üyelerinin de başı sağ olsun.

Ahmet Can DOST: "In the end" şarkısıyla tanıştım seninle. O zamandan beri aşığım o sesine. O zaman anladım hayatımdan bir daha çıkamayacağını. Mutlu olduğumda dinledim. Üzgün olduğumda dinledim. Yazdığın sözler her şeyi anlatmaya yeterdi. Bir şarkın her şeyi unutturup silerdi. İdolümdün, kahramanımdın, müziği sevmemde ki en büyük kaynaktın. Çevremdeki insanlar beni Linkin Park ile biliyorsa, bu grupla beni hatırlıyorsa, kesinlikle bu senin sayende. Böyle bitmemeliydi. Böyle bizleri bırakıp gitmemeliydin. Grubu, fanlarını, eşini, çocuklarını bırakıp gitmemeliydin. Son şarkını söyledin. Son sözlerini yazdın. Albümden belliydi bunun son olacağı. "Bir ışık daha" olsaydı keşke, sönmeseydin. Böyle parlak kalsaydın. Şimdi şarkının sonuna geldin. Veda zamanına geldin. Söylediğin gibi, "o kadar uyuştum ki artık seni orda hissedemiyorum". Sensiz bir Linkin Park düşünemiyorum. Her zaman kalbimde yaşayacaksın. Seni asla unutmayacağım. Bana hissettirdiğin tüm o güzel hisler için teşekkür ediyorum. Good goodbye..

Rezzan D: Ne desem bilmiyorum ki, sadece acımı anlatmak kalıyor geriye. Şunu diyorum kendime "Bazen vedalar tek yoldur" dediğinde, "Neden her şey çok ağır, taşıyabileceğimden daha fazla" dediğinde anlamalıydık aslında nasıl yorulduğunu. Scream atmayı bırakmasından fark etmeliydik ya da. Biliyorduk belki de ama gidebileceğini hangimiz düşündük ki? Şimdi içimde onun yeşerttiği umut bir sabah uyanacaksın ve grubun şaka yaptığını öğreneceksin diyor, ama içimdeki umut yanılıyorsa mutlu olamadığı için terk ettiği şu hayatta yaşayamadığı tüm güzellikler gittiği yerde cennetin en güzel köşesinde onun olsun. Güle güle Chaz! Artık bestelerini dinlemek acı verecek ama sen gittiğin yerde bize yeniden güzel besteler yap, çünkü yine görüşeceğiz.

Roni AYKOÇ: Transformers yeni çıkmış,benden 4 yas büyük kuzenim cd'sini almış onların evinde izliyoruz. En atraksiyonlu sahnelerden birinde "New Divide" çalmaya başladı arkada.Nasıl gaza geldim anlatamam.Kuzenim "Linkin Park bu" dedi. Yabancı bir şarkı ve sadece nakarat kısmından söyleyen grubu anladı. Gördüğüm en cool hareketti.Geçti hemen pc'den rastgele birkaç şarkı açtı hoşuma gitmedi ama aşırı cool hareketti o yüzden eve gidip Ares'ten Meteora ve Hybrid Theory'i indirdim.Gece gündüz deli gibi birkaç şarkıya, New Divide ve My December, takıldım onları dinliyorum derken seslerine alıştım Chester'ın sesini diğer şarkıcılardan ayırabilirdim. ayni zamanda Mike'ınkini de. Liseye geçtiğimde sözlerini Linkin Park dinlerken Twitter'da Chester'ın intihar ettiğini okumak ve yarim saat boyunca gerçek olmadığını dilemek onunla gerçekten bir bağım olduğunun kanıtı.tek teselli gerçekten çok iyi şarkılarının bollukta olması ve dinlemekle sıkılmayacak olmam.Tek umudum ise grubun dağılmaması iyi,kaliteli bir solistle Chester'ın bıraktığı yerden devam etmeleri.SENİ SEVİYORUM CHESTER SENİ SEVİYORUM

Alperhan UZUN: Önce söze nasıl başlasam bilemiyorum 20 Temmuz yani dün akşamdan başlayayım ablam bana bir telaşla gelip "Chester ölmüş" dedi . Durdum o an onun öldüğünü kabul etmek istemedim hangi Chester dedim o işte dedi bir an yutkunamadım kalbim hızlı hızlı atmaya başladı sanki ailemden birisi vefat etmiş gibi hissettim nedeni de şu çünkü ben 20 yaşımdayım ama neredeyse abartısız 14 senedir dinliyorum Linkin Park'ı özel olarak Chester'ın zaten hayranıydım eskiden sembolünü görsem çildırırdım adı geçse şarkıları duysam falan bilirsiniz tişörtler ceketlere yama dikmeler Chester'ın siyah yuvarlak küpelerinden bulmak o tarz şeyler işte. Chester 2009 da İstanbul'a geldiğimde ağlamıştım çünkü konsere gitmek için yaşım yetmiyordu o günden beri konser planlarını hep takip ettim acaba bu sene gelecekler mi Chester'ı görebilecek miyim diye hatta birkaç planım bile oldu eğer Türkiye'ye gelmiyorsa konser verdikleri ülkeye giderim diye düşünüyordum . Bambaşka bir şey yani grubun bir başka üyesi içinde çok üzülürüm ama Chester benim çocukluğum ergenliģim ve gençliğim bu hiç değişmeyecek böyle de devam edecek ben eminim ki o ölmekten korkmuyordu unutulmaktan korkuyordu ama korkmasın arkasında milyonlarca onu seven ve hiçbir zaman onu unutmayacak bir yığın hayran bıraktı . Kimimiz onun sayesinde rock dinlemeye başladı kimimiz gitar çalmaya başladı her şarkısı anlam yüklü sayılı yabancı şarkıcılardan birisidir onu saygı ve özlemle anıyorum .


Duygu FINDIKÇI: 2014'te, Living Things çıktığında Twitter'da release day listening party yapmıştık. Bir sürü lp fanıyla arkadaş olmuştum o sayede. Çevremdeki bütün arkadaşlarımdan daha gerçekti twitter arkadaşlarım. Hepimiz bir aile olmuştuk. Dün o aileden birini kaybettik. Bazıları hiç bir zaman anlamayacaklar bizi "Dünyanın öbür ucunda yabancı biri ölmüş işte ne diye ağlıyorsun?" diyecekler. Keşke öyle olsaydı. Keşke Chester bize yabancı olsaydı keşke bu kadar sevmeseydik onu.12 yaşımdan beri hiç bıkmadan Linkin Park dinliyorum. Birileri bana "Linkin Park artık müzik yapmasın kimse dinlemiyor" "Yaşlandılar, bıraksınlar artık bu işi" deseler onları dövebilirdim. Şu an Chester'ı da dövebilirim. Yok aslında dövmeye kıyamam ama kesin bağırıp çağırırdım "Sen ne hakla bizi bırakıyorsun" derdim ama ölüler her zaman her tartışmayı sessiz kalmakla kazanırlar. Sessizlik. Sorun bu işte. Sessizlik bir müzisyenden istediğimiz en son şey. Bu kadar yeter herhalde. Normalde şiir şarkı yazan biriyimdir ve bugün de güzel bir şeyler yazmak istiyordum ama hiç ilham gelmiyor. Hem üzgün hem öfkeliyim. Bir daha asla Chester'ın sesini canlı duyamicam için kendime mi üzülsem, babasız büyüyecek olan altı çocuğa mı üzülsem Talinda, Mike, Rob, Brad, Dave ya da Joe'ya mı üzülsem bilemiyorum. Bu biraz uzun oldu. Güya bir kaç sıra bir şey yazacaktım sadece. İsterseniz sadece ikinci paragrafı yayınlarsınız isterseniz hiç yayınlamayın. Ben sadece içimi dökmek istedim bi de şunu söylemek istiyorum: sakın Linkin Park Türkiye sayfasını bırakmayın. Linkin Park unutulmasın lütfen. Arada birde olsa bile bir şeyler paylaşın. Linkin Park bitmesin, unutulmasın.

Gürkan ALBEZ: Ben Linkin Park'ı 9 yaşımda keşfetmiştim. Yıl 2007... O yıl... Babam bize bir masaüstü bilgisayar almıştı. Ailecek o kadar mutlu olduk ki duygulanmıştım. Volkan Abim bilgisayarı kurdu programları yükledi. Ve ondan sonra.... Abim bana dedi ki : Gürkan, benim çok sevdiğim bir rock grubu var dedi, ve işte bana o zaman LİNKİN PARK'tan bahsetti.. ve ilk dinlediğim şarkı What'Ive Done'du. Tabi o zaman Minutes To Midnight albümü çıkmıştı. Bu şarkıyı o kadar çok sevdimki sabah akşama bu kahramanları dinliyordum 9 yaşındayken..... Ondan sonra her şey akıp gitti. Bir çoğu arkadaşlarım bana madem bu kadar 10 yıl önce keşfettin bu grubu neden 2009'daki Türkiye konserine gitmedin ? Neden mi ? O zamanlar ben 6 yada 7. sınıfa gidiyordum. Okul Ev- Ev Okul olunca kendimi fazla dışarıya atmamıştım. İçime kapanık biriydim ve ben o reklamlarda Grup Türkiye'ye geliyor u görünce inanır mısınız ? Sallamıştım! Evet yanlış duymadınız! Sallamıştım ve ben Linkin Park' ı o zamanlar maNga gibi görüyordum. O zaman grubu şimdiki gibi çok sevmiyordum ve sıradan bir grup olduğunu düşünmüştüm Halbuki yanılmışım! Konu Chester Bennington... Linkin Park değil söyleyen arkadaşlar olacak. Ama şunu da unutmayın ki Chester Bennington, Linkin Park'ın efsane kahramanıdır. Size bir şey söyleyeyim mi ? KAHRAMANLAR ÖLÜMSÜZDÜR. 

Çağan ERDEM: Linkin Park’ı ve Chester’ı ilk dinlediğimde yaşadığım heyecan; her yeni şarkılarında ve konserlerinde devam etti. Artık koca bir adamda olsam ileride çocuklarımı kucağıma aldığım zamanlarda bile bu heyecanı yaşayacağımı düşünüyordum. Dün onun hayata vedasını ilk duyduğumda inanmadım farklı sayısız kaynağa rağmen ‘’bir umut hayattadır’’ diye düşündüm. Mike’ın tweetini okuduğumda ailemden birini kaybetmişim gibi hissettim. Bu tweeti okuduktan sonra karşımdaki posterlerine bakıp tekrar bu ülkeye gelemeyeceklerini, bir daha herhangi bi konser veremeyeceklerini, yeni biR şarkıyla karşımıza çıkamayacaklarını düşündükçe kahroldum ve bir o kadar da kızdım çünkü on milyonlarca insanın grupla ilgili gelecek beklentilerini, daha kötüsü çocukluğumuzun önemli bir parçasını da öldürdüğünü hissettim... O bizim kahramınımızdı, bizi farklı kıldırdığını hissettiğimiz bir akımın adıydı. En büyük gerçekte Artık Linkin Park diye bir grubun olmadığını hissetmemdi; bir efsane artık yoktu. Ama sanırım artık bu gerçeği ve hayal kırıklığını sindirip, ona, bana verdikleri için teşekkür etmem gerekiyor... 2009’da çocukluk hayalimi gerçekleştirdiği için, hayatıma büyük anlamlar kattığı ve on yılı aşkın sürede kulağımdaki en iyi arkadaşım olduğu için... Onları dinlemeyi asla bırakmayacağım 50 yaşıma da gelsem ben bir Linkin Park hayranı olacağım. Hepimizin başı sağ olsun...


Aleyna GÜLER: Ailem sayesinde bir rock sever oldum. Yaklaşık 4 yaşımda bu gruba bağlandım. O kadar küçük yaşta bile şarkılarını söylemeye çalışıyordum. O günden bugüne kadar Chester'a hayranım. Evde sıkıldıkça Youtube'a "Chester screams" yazıp aratıp dinliyordum. O derece fan olmuştum. Daha sadece 2 gün önce konsere gidemedim bari videosunu izleyeyim deyip Chester'ın fanlarının dibinde şarkı söylediği videoları izlerken resmen hüngür hüngür ağladım. Ve ölüm haberini alınca her yerim titredi. Kalbim yandı resmen. Onu şimdiden özledim. Her zaman kalbimde.

Muhammet Vefa DİLEK: 6-7 yıl önce amcamdan aldığım 6-7 Linkin Park parçasıyla başlayıp bugüne kadar aralıksız dinlediğim Adam artık yok buna inanmak çok zor. Chester'ın konserlerde slow parçalar da elini havaya kaldırıp yumruk yapmasını hiç unutamayacağım.. Hep ona özendim. İlerde esimi de linkin park dinlemeye alıştırıp onunla şarkılar söylemeyi belki bir konserine gitmeyi hayal ederdim. Ama çok sevdiğim o adam İntihar ederek hayallerimi yıktı Chester çok eğlenceli çok çılgın mükemmel bir sese sahipti. Haberi aldığımdan beri müzik dinleyemez oldum özellikle slow parcalarini uzun zaman gecse bile dinleyebileceğimi sanmıyorum öyle ki artık Youtube'da Linkin Park funy moments kolaj videolarını bile izleyemem. Chester seni hiç unutmayacağım ve umarım Türk soldier'lar olarak bir arada kalmaya devam ederiz.

Melik DİLEK: Yaklaşık 13 yıl önce tesadüfen radyodan "numb" şarkısını dinlemiştim, tüylerim diken diken olmuştu,hemen araştrıp buldum ve dfalarca üst üste dinledim Chester'ın sesi ve sözleri beni tamamlıyor adeda yaşama sevinci oluyodu ki halende oluyor şuan bu metni yazarken bile "crawling" dinliyorum artık keyif almakla beraber gözlerim de doluyor büyük bir eksik var artık şarkılarda hiseddiyoruz, o gitti belki ama büyük eserler bıraktı bize bi "casle of class" new divide" "ın the end" gibi devler bıraktı bu adamın önünde saygıyla eğilir sonuna kadar unutulmamayı ve herzaman anılmayı hak ediyor, kulağımda Chester'ın sesi olduğu sürece onun öldüğüne inanmayacağım .. Teşekkürler yüreği temiz güzel insan CHESTER BENNINGTON 

Büşra ÇAKIR8 yaşlarındaydım. Numb'ın yeni çıktığı sıralar. Ablamın mp3'ünü araklayıp saatlerce sarıp sarıp dinlediğimi bilirim. O kadar çok dinlemiş ve sevmiştim ki Chester rüyalarıma kadar girmişti. Benim Linkin Park serüvenim burada başladı. 14 yıl olmuş dilekolay.Ergenliğim para biriktirip poster toplamak, albümlerini almak, tüm şarkılarını ezberlemeye çalışmakla geçti. 2007'de ilk Linkin Park tişörtümü almış, hiç çıkarmak istememiştim üstümden. 2009'da konsere gidemediğim için günlerce somurtup oturduğumu çok iyi hatırlarım. Bi an önce büyümeyi ve konsere gidebilecek yaşa gelmeyi bekledim. 
Çocukluğumun ve ergenliğimin kahramanıydı Chester ne diyebilirim? Nefes alabilmek için Chester'ın sesine koşardım. Kaçıp uzaklaşmak isteğim olduğunda, her şeyin üstüme geldiği sıralarda sesine sarılırdım.
Ben çocukluğumun ve ergenliğimin kahramınını kaybettim.
En yakın dostumu kaybetmiş gibiyim.
Büyüdüm, konsere gitmeyi beklediğim yaşa geldim ama o artık yok.
Kabullenemiyorum. Çok uzun bi süre sesini duymayı kaldırabileceğimi sanmıyorum. İçim acıyor, onu bu kararı almaya iten nedenleri düşündükçe içim acıyor. Vazgeçtiği için içim acıyor. Bu veda yazısını bu kadar erken yazdığım için içim acıyor. Geride bıraktığı çocuklarına, eşine, grup arkadaşlarına içim acıyor.
Geçen 14 yılımın parçası olduğun için teşekkür ederim. 
Geride bıraktığın muhteşem anılar ve şarkılar için teşekkür ederim.  
Hoşçakal Chester.

Keziban: Merhaba Chester, gittiğine gerçekten inanamıyorum. Haberleri ilk gördüğümde kesin şakadır dedim ama... Hâlâ da inanamıyorum olmadığına biliyorum ki aslında sen hiç gitmedin çünkü sen, ben de dahil milyonlarca insana umut veren, duygularımızı ifade etmemizi sağlayan ve zor zamanlarımızda bizi hayata bağlayan o efsane sesinle hayat verdiğin efsane şarkılardasın. Aslında sadece ölümsüzlüğe karıştın.
 Keşke dediğim bir çok şey var, keşke One More Light albümünü her dinlediğimde ne kadar müteşekkir olduğumu sana yazabilseydim, sana bizim için ne kadar önemli olduğunu sürekli hatırlatsaydım. Keşke o efsane sesini canlı dinleyebilseydim. Yine ne kadar da eleştirsem yeni şarkılar dinleyebilseydim senden. Küçük de olsa seni gitmekten bir miktar alıkoyabilseydim. Çünkü burda senin gibi ışıklara ihtiyacımız var.
Milyonlarca yıldız olan bu gökyüzü daha karanlık şimdi ama senin için daha güçlü parlayacağız. Linkin Park soldierları olarak her zaman bıraktığın şarkılara, anılara daha sıkı tutunacağız.
 Huzur içinde uyu, arkadaşım Chester. Bize bıraktığın tüm şarkılar, duygular, arkadaşlar için ve hayatımızın bir parçası olduğunun için çok teşekkürler.
Dokunduğun tüm hayatlardan sevgi ve müzik ile,
Özleneceksin! 
 "I know you want to leave but
Friend, please don't take your life away from me"
You did take your life away from us but I know you're always here with us with your songs and voice and beautiful soul.
We will miss you. 
Sincerely,
From one clique member and soldier to another, peace!

Oğuz CUCİLinkin Park ile tanışıklığım, 2009 yılında bir arkadaşımın bana In The End müzik videosunu mesaj olarak atmasıyla başladı. O gün, bu şarkıyı o kadar çok sevmiştim ki hatta bir Tweet'imde bu anımla ilgili şöyle bahsetmiştim; 
-"Bu şarkıyı ilk duyduğumda, sanki bir yerde duymuşum ve uzun zamandır bu şarkıyı arıyormuşum gibi hissetmiştim."
Daha sonraları araştırmaya, müziklerini indirmeye, grubu tanımaya çalıştım. Bunları hep illegal olarak yaptığım ve gruba destek olmadığım için üzülüyorum. Bende onları anabileceğim bir eşya bile bulunmuyor. Bundan sonra bunları değiştirmek istiyorum. Twitter'da bir arkadaşımın da değindiği gibi grubun bir dövmesini yaptırmakla başlayabilirim mesela ve planlıyorum.
Lise yıllarım sürekli bu grubu dinleyerek geçti. Gidip geldiğim otobüsler, tenefüsler, öğle araları ve gezilerde her zaman bana eşlik ettiler. Teşekkür ederim Linkin Park.
Facebook ve Twitter'da çok güzel arkadaşlıklar edindim. Sosyal medyadaki o zamanlarım, hayatımdaki en güzel zamanlarım olabilir ve özlüyorum. #LinkinParkComeToTurkey gibi hashtag'ları az atmadık. Çoğu arkadaşımın Twitter'dan grup üyelerine attıkları ve grup üyeleri tarafından RT'lenen mesajlar bile hâla aklımda. En sevdiğim fan grubu diyebilirim. Hayallerimin büyük bir bölümünde yer almış ve hâla yer alan bir fan grubu. Sizi seviyorum, hepinizi.
Albümlerinden bahsedersek, şu son albümüne gerçekten benim de olumsuz eleştirilerim vardı. Eski şarkıların özlemi midir ya da tarz uyumsuzluğu mudur nedeni bilemem. Hepsini dinledim ve sevemedim o an. Dinlemeye devam edeceğim, sözleri için, Chester için..
Evet Chester Bennington, çoğu kişinin idolü, Chaz, sevenlerinin sosyal medya soyadı, scream kralı, "melek gibi söyleyen, şeytan gibi scream atan". Olduğun, bulunduğun durum hakkında en ufak bir bilgim dahi olmamasına üzülüyorum. Bunları yaşadığına ve yardım edemememize üzülüyorum. Merak ediyorum son zamanlardaki düşüncelerini. Neler neden oldu bu duruma gelmene tam olarak acaba diye. Bazı tahminler olsa da tam olarak bilemeyeceğiz sanırım.
Ömrüm boyunca aklımdan çıkmayacaksın ve her aklıma geldiğinde üzüleceğim. Ama bu seni üzmesin. Ardında bıraktığın fotoğraflar, şarkılar, videolar, sözler vb. hep benimle birlikte olacak.
En büyük hayalim, Linkin Park Türkiye Konseri'nde A Place For My Head şarkısını dinlemekti.
Bu kısma çığlıklar eşliğinde ordan oraya zıplayarak ve eşlik ederek tabiki. Bu kısmı belki beraber söyleyemedik ama ben sana burdan söylemek istiyorum. Eşlik etmişiz gibi;
-"Youuu try to take the best of me, go awayyy!!! (8x)."
Umarım huzuru bulmuşundur, Chester. Bazılarımız için gökyüzündeki bir yıldızsın. Seni göreceğiz geceleri her gökyüzüne bakışlarımızda ve gülümseyeceğiz. Orda olduğunu, senin de bize güldüğünü biliyoruz çünkü.
Her zaman ve daima kalbimdesin, kalbimizdesin.
Teşekkür ederim, Chester. Her şey için.
Huzur içinde yat.

Selma IRGIT: Chester'a...
Linkin park, benim ilk sevdiğim ve fan olduğum grup ve hala öyle... Sizin ilk 'In the end' şarkınız ile fan oldum. Bu şarkının yeri bende hep özel olarak kalacak. Mike'a aşık birisiyim ama Chester, sen hep benim idolümdün. Sizi hep seveceğim. Seni hep seveceğim. Chester, rahat uyu... 

Beyza KAHYA: Ne diyeceğimi nasıl başlayacağımı gerçekten bilmiyorum ... İlk duyduğumda gerçek olmadığını düşundüm biri şaka yapıyor olmalı dedim . Mike bunun doğru olduğunu yazdığında bile inanmamakta ısrar ettim. Gerçek olduğunu düşunmemek o şeyin yalan olduğu anlamına gelmiyor. Keşke gelseydi . Chester la birlikte sanki tüm umudum tüm güzel hislerim gitmiş gibi hissettim . Böyle bir adam nasıl bunu yapabilirdi ki diye düşünmekten hiç bir soldier alıkoyamaz kendini. Linkin park ı dinlemeye başladığımdan beri sanki bir  şeyler değişti hayatımda. Anlatamadığım ama tüm fanların hissettiği türden şeyler hissettim. Onlar sayesinde atlattım bir çok şeyi onlar sayesinde mutluyken bile hep daha mutlu oldum. Her şeyin fazlasını hissettim Chester ın sesinde . Tüm o duyguları kimse 3-4 dakikalık şarkılara sığdıramazdı . Ama o bunu yapabiliyordu. Dünyada bunu ondan daha iyi yapan birini tanımıyorum.Bu yüzden o beni hiç tanımasa bile ona sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum . Yaptığın herşey için tüm o duygular ve tüm o güzel şarkılar için sana minnettarım .Sen bu dünyadan gitmiş olsan bile biz bu şarkıları dinlediğimiz sürece hep yanımızda olacaksın. Bunun olması için elimden geleni yapacağım. Dövmelerini hep daha yakından görmek istemiştim artık resimlerinle yetineceğim. Hoşçakal Chester. Seni anlatamayacağım duygularla uğurluyorum. Huzur içinde yat...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi

Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı. Kaynak : https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html Çeviri : Kaan YEDİDAL Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı. Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar. Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor: "Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)