Ana içeriğe atla

Linkin Park'ın Ünlü Şarkısı "Crawling"in Hikayesi


Metal Wani sitesi, Linkin Park'ın Crawling şarkısının hikayesini yayınladı.
Kaynak:https://metalwani.com/2018/02/story-behind-linkin-parks-most-famous-song-crawling.html
Çeviri: Kaan YEDİDAL

Crawling, Linkin Park'ın ilk albümünden bir şarkı.

Grubun Chester Bennington ile birlikte çalıştığı ilk şarkının ismi 'Blue' idi. Bu şarkıyı beğenmemişlerdi fakat şarkının sonundaki vokalde kabul edilebilir bir şeyler vardı. Chester Bennington ve Mike Shinoda melodiyi alıp üzerine yeni sözler yazdılar. Chester vokal kayıtlarını Mike ise altına gitarları yazdı ve stüdyoda çalışan diğer grup üyeleriyle buluşup ortaya 'Crawling'i çıkardılar.

Brad Delson, Chester'ın sesinin grubun söz yazma yeteneğinin çok üstünde olduğunu söylüyor:

"Chester gruba katıldığında vokal kısımları; 'Hey bu bizim istediğimiz vokal kısımları' bölümünden 'Wow bu vokaller hayal bile edemeyeceğimiz kadar iyi' kısmına dönüştü çünkü onun(Chester'ın) öfkesi ve çok yönlülüğü Crawling'e tam anlamıyla yansımıştı. Böylesine melodiyi kim yazmayı düşünür ki? Yazamazsınız çünkü böylesine bir melodiyi yazabilen ve söyleyebilen dünya da sayılı insan vardır muhtemelen. Chester tam anlamıyla yapboz'un son parçasıydı ve biz ikinci vokalisti ararken (Mike'ın yanına) o tek başına vokal yeteneğini bize getirdi. Böylesine yeteneğe sahip olmaya yakın birini bile görmemiştik."

Mike Shinoda 'Crawling' şarkısının tam anlamıyla Depeche Mode grubundan esinlenildiğini söyledi.

Chester Bennington 13 Haziran 2001 de şarkının anlamını açıkladı:

"Crawling gibi şarkılarda kendini bilme ya da kendini bilmemeden bahsediyoruz. Bu şarkının büyük bir kısmını kaplıyor çünkü size bakan bir sürü insan varken bu durumların içine girdiğiniz zaman kendinizde kusur ve hatalar bulmaya başlar, gerilir ve onları değiştirmek istersiniz. Bu konular konuşulması gereken ağır konular ve şarkıyı yazmaya başladığımız zaman kendimizde enerji ve merak hissi bulduk ve büyük hassaslıkla bunların arkasından gittik. Bilgisayarın karşısında oturmuş yatağa girmeden önce yaptığınız bokları ve bunlardan daha iyisini yapabileceğiniz düşüncesi -insan bazen cidden kafayı yiyor."

Chester 2002'nin başlarında Rolling Stone'a şarkının yazılış süreci hakkında açıklama yapıyor:

"Şey vardır bilirsiniz 'zavallı, zavallı ben' işte Crawling gibi şarkılar buradan geliyor. Bu şarkı yaptığınız şeylerin sorumluluğunu üstlenmeyi anlatıyor. Şarkı, 'nasıl bu şekilde hissetmeme sebep oldum? İçimde beni aşağı çeken bir şey var' diyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mike Shinoda: "Hedefim Yeni Bir Vokalist Aramak Değil"

Mike Shinoda Mart'ta başlayacak Post Traumatic 2019 turnesi öncesinde Rock Antenne ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Linkin Park'ın geleceği ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Çeviri: İpek Alâra Akbulut , Linkin Park Türkiye Fotoğraf: Daniel Prakopcyk

Talinda Bennington'dan Akıl Sağlığı Hakkında Açıklamalar

Chester'ın eşi Talinda Bennington, NowThis'e akıl sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.  Çeviri: İpek Alâra AKBULUT, Linkin Park Türkiye Fotoğraf: (©Frazer Harrison/Getty Images)